Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fotbalový areál Kašpírky

V roce 1945 se vybrala část obce zvaná Kašpírky. Největší část plochy daroval syn fojta Jaroslav Koláček. S dalšími majiteli nastala složitá jednání. Poté následovalo kácení stromů a vytrhávání pařezů. Úpravy terénu se tak protáhly až do let 1956–1957.

Plocha hřiště je umístěna na bývalém řečišti, kde se volně těžil štěrk a oséval písek. A tak se ještě po dobu 2 až 3 roků stávalo, že někdo ze stavebníků si přes týden nakopal a odvezl materiál. Potom však zůstala na hřišti jáma, která se musela do zahájení zápasu zavést a zarovnat. Hřiště mělo stávající délku, ale minimální šířku.

Výbor oddílu kopané spolu s předsedou MNV a celou radou obce, začali v roce 1975 plánovat a zajišťovat finanční prostředky na zatravnění hřiště. Tehdy v okolí stavěla a zatravňovala plochy firma BESKYDSPORT z Frýdku Místku a to metodou do škváry. Že to bylo chybné rozhodnutí jsme přišli až po 10 letech, kdy hřiště přestalo propouštět vodu a větší část roku bylo podmáčené. Velké množství škváry (10cm vrstva) se vozilo z Kopřivnice a Paskova. Závozníky dělali hráči i členové klubu. V tomto období byla postavena také malá tribuna na jejíž výstavbě se odpracovalo přes 2.500 hodin zdarma

Prvoligový Baník Ostrava na Hutisku otevírá nové hřiště

17.7.1977 se s velkou slávou otevírá nové travnaté hřiště. Klub zároveň slaví 20 let od jeho založení. K tomuto slavnostnímu výročí byl k přátelskému utkání pozván prvoligový klub Baník Ostrava. Baník nastoupil v základní sestavě s těmito hráči: Michalík (Schmucker), Foks, Vojáček, Hudeček, Rygel, Radimec, Knap, Schreiner, Antalík, Němec, Mrázek, Nováček, Lorenc, Lička, Zajaroš. U kormidla stáli trenéři Rubáš a Šajer. Brankami Mrázka 3x, Vojáčka 2x, Ličky, Antalíka a Zajaroše zvítězili hráči Baníku Ostrava přesvědčivě 8:0.



Budování fotbalového areálu pokračuje v letech 1990-1991 výstavbou nových kabin, místnostmi pro ubytování a klubovnou v prvním patře. V přízemí jsou připraveny čtyři kabiny, umývárny včetně sociálního zařízení.

Poté z důvodu nedostatku finančních prostředků dochází k částečnému zastavení dostavby a po dlouhé roky se budova kabin užívá v provizorním stavu. Až v letech 2008-2010 dochází i díky dotaci z MŠMT k dostavbě areálu včetně dokončení budovy kabin, zateplení objektu, úpravy okolí, příjezdové komunikace a rekonstrukci tréninkové plochy pod kabinami.

V roce 2011 dochází k další obnově areálu, kde je vybudována nová tréninková plocha a také se myslelo na ty nejmenší, kdy jim pod hracím hřištěm vniklo dětské hřiště s řadou atrakcí. Při návštěvě areálu a fotbalových utkání se diváci i kolemjdoucí mohou občerstvit v nově rekonstruovaném bufetu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.